Menu


Over ons

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Bus huren
27 november 2018

Ben jij op zoek naar een bus? Dit kan verschillend

Personenvervoer: een taxi bestellen
6 juli 2017

Heeft u een taxi nodig? Een taxi bestellen is tege

Personenvervoer: bus huren
26 april 2017

Personenvervoer is wat anders dan ziekenvervoer. M

Banden
14 april 2017

 Autobanden  Wilt u graag wat meer weten

Personenvervoer: bus huren

Personenvervoer is wat anders dan ziekenvervoer. Maar personenvervoer kan ook ingezet worden voor ziekenvervoer. Snapt u het nog? 

Grote groepen, individueel of anders
Zittend ziekenvervoer wordt vaak vergoed via de zorgverzekering (basis). Een invalide kan bijvoorbeeld gebruik maken van een ambulance, taxi of zelfs de bus. Een taxi valt onder het kopje 'personenvervoer', maar kan dus ook ingezet worden voor zieken. Een busje, zoals het huren van een bus, kan voor grote groepen mensen die op vakantie willen tot aan zieken die van de ene plek naar de andere gereden moeten worden. Maar eveneens om goederen te vervoeren, oftewel: transport. Bij personenvervoer én ziekenvervoer worden sommige bussen gebruikt voor vervoer naar het vliegtuig en andere hebben een uitschuifbaar gedeelte voor rolstoelen.

Vergelijken
Net als de vele energievergelijking websites, zijn er websites waar je busjes kunt vergelijken. Wat kosten zij, hoeveel brandstof krijg je en hoever mag je rijden? Dit soort informatie kun je invullen en direct krijg je resultaat. Kun je vervolgens ook reserveren? Dat kan op energie websites wel, daar kun je direct een nieuw contract afsluiten. Wil je bijvoorbeeld een bus huren voor een rondreis door Europa, of moet je voor transport regelen tijdens een verhuizing naar Amsterdam? Door de gigantische hoeveelheid bus verhuur bedrijven kan een vergelijkinswebsite uitkomst bieden. Maar kijk ook eens bijvoorbeeld op Autoverhuur Bultman.

Automaat of schakel
Een schakelbus, dat is even wennen. Meeste oude busjes, en dat zijn de meeste busjes die worden verhuurd, zijn schakel. Heb je ervaring met het rijden van een schakelbus? Weet je bijvoorbeeld de lengte als je er in zit en heb je gevoel voor hoe breed de bus is? Dat kan veel uitmaken qua veiligheid op de weg. Heb je een ander rijbewijs nodig voor het berijden van een bus? Een busrijbewijs is pas nodig voor een bus die plaatsmaakt voor meer dan 9 personen. Een bus huren die geschikt is voor 8 personen is gewoon legaal te berijden met een rijbewijs B. 

Prijs
De prijs hangt veel af of je een bus met of zonder chaffeur huurt. Een voorbeeldprijs: 140 euro voor 3 dagen en met chaffeur betaal je al gauw ene paar tientjes erbij. Een Type P9- Ford Tourneo Custom is duurder: 285 euro inclusief BTW voor 2 dagen. Een Type P9 Volkswagen Transporter is 219 euro Incl. BTW voor dezelfde periode. Dat is iets minder dan 70 euro prijsverschil. Kleinere busjes met vier tot 6 personen schelen vaak voor deze voorbeeldperiode al honderd euro, maar het kan nog duurder. Wanneer je duurdere en luxere merken, afhankelijk van de activiteit, wilt huren zal de prijs stijgen.